Vežbe za lice

Vežbe pospešuju cirkulaciju u koži čime se u ćeliji kože povećava dotok kiseonika i hranljivih materija i pospešuje proizvodnja kolagena i elastina-proteina koji su našoj koži od suštinske važnosti.
Dobra strana je što ih možete raditi dok ste za računarom, odmarate se uz televizor ili čitate vašu omiljenu knjigu a već posle kratkog vremena imaćete osecaj kao da vam je lice „prodisalo“.

  • Prva vežba je dobra za očne kapke i regiju oko očiju – srednje prste obe ruke stavite na unutrašnje uglove obrva a kažiprste na spoljašnje uz lagani pritisak. Gledate u plafon uz isti položaj glave. Ponovite vežbu 6 puta pa odmorite.
  • Druga vežba je za regiju oko usana – usnama prekrijete vilicu tako da nam se zubi ne vide a zatim se široko osmehnite i vratite usta u neutralan položaj. Ponovite vežbu takođe 6 puta pa odmorite.
  • Treća vežba je za horizontalne bore na čelu – sve prste šake stavite na čelo tako da se prsti dodiruju u srednjoj liniji iznad korena nosa, a zatim ih nežnih pritiskom povlačite prema spolja.
    Ponovite vežbu 10 puta.

Za zavodljiv pogled stavite kažiprste obe ruke ispod donjih očnih kapaka tako da su upereni ka nosu. Nežno otvorite usta i usnama prekrite zube a zatim trepćite oko 30 sekundi.

Vežba žirafa za elegantan i zategnut vrat – glavu zabacite blago pozadi, stavite šake na vrat prstima okrenutim ka donjoj vilici i zatim ih laganim pritiskom povlačite do ključnih kosti i u tom položaju ostanite nekoliko sekundi, a zatim ponovite 3 puta.

Naš savet je da ih upražnjavate svakodnevno ili kad god ste u prilici jer složićete se nema boljeg vremena nego onog utrošenog na sebe, a ovo će Vam se svakako isplatiti.

×

Kontaktirajte nas.