Transplantacija kose FUE metodom

Transplantacija kose, poznata kao FUE metoda, predstavila je važan pomak u lečenju ćelavosti i problema sa gubitkom kose, jer je rešila jedan od najvećih problema sa kojima su se pacijenti suočavali prilikom obnavljanja kose starijom FUT tehnikom u ovom polju. Ideja za transplantaciju kose FUE metodom se zasniva na ekstrakciji korena kose koristeći precizne i posebne alate dizajnirane za to, gde su koreni dlaka uzeti iz donarske regije, a najvažnija karakteristika tehnike uzimanja je ta da ne ostavlja nikakve vidljive ožiljke i da je bezbolan postupak, a potpuni oporavak obično traje oko nedelju dana nakon transplantacije kose. Graftovi se uklanjaju jedan za drugim iz područja donorske regije i pod lokalnom anestezijom. Efekti tehnike uzimanja graftova su vrlo male rane koje brzo zarastaju, nakon čega su efekti mikroskopski ožiljci koji izgledaju kao tačke, nevidljivi su za oko i nestaju ispod kose. Pre transplantacije neophodno je uraditi PRP tretman. Priprema za transplataciju započinje šišanjem kose i čišćenjem vlasišta, crtanjem prednje linije kose, a zatim se postupak nastavlja u sledećim fazama:
  1. Faza vađenje: Ova faza se traje oko tri sata, pri čemu se biraju folikuli I pojedinačno se koren dlake izvadi iz donorske regije, gde doktor uzima iz svakog 1 mm dva folikula od četiri, kako bi izbegao pojavu razređivanja, pomoću mikrometra sa sitnim glavama i vrlo malim cilindričnim rupama, prečnika od 0,6 do 0,95 mm, u zavisnosti od debljine i vrste korena. Koreni se biraju vrlo pažljivo i precizno, tada se daju nadležnoj medicinskoj sestri na pregled i klasifikuju ih prema kategorijama, a zatim se ti koreni sakupljaju u specijalnoj tečnosti, na temperaturi od 4 C, kako bi se koreni održali živim.  
  2. Faza sađenja: Otvaranje kanala je najvažnija faza u procesu transplantacije kose, jer uspešni rezultati i željeni prirodni izgled zavise od ovog koraka. Ova faza traje između oko jedan i po sat, gde se vrši pod lokalnom anestezijom za područje gde će se kosa transplantirati.  Otvaraju se rupe za postavljanje folikula u njima. Rupe u transplantaciji kose pripremaju se u skladu sa dubinom i debljinom izvađenih korena posebnim alatima. Lekar određuje odgovarajuće uglove i pravce, kako bi kosa mogla rasti i poprimiti svoj prirodni oblik. Nakon otvaranja rupa, proces njihovog umetanja u vlasište počinje u ćelavim predelima i područjima sa malom gustinom kapilara. Unos se vrši ručno, pažljivo i precizno, u skladu sa smerom otvaranja kanala, a ova faza traje od dva do četiri sata. Nakon završene operacije pacijentu se daje analgetik i antibiotik, kao i upustva koje mora slediti nakon transplantacije kose.
transplantacija kose, presadjivanje kose, opadanje kose, presađivanje kose   FUE metoda transplantacija kose karakteriše mnoge prednosti, uključujući: Odsustvo bilo kakvih dubokih rana ili jasnih ožiljaka, budući da se ova tehnika oslanja na uzimanje folikula jednan po jedan, što rane čini vrlo malim, a potrebno im je samo kratko vreme dok se ne zacele, pa pacijent može započeti svoj normalan život ubrzo posle operacije. Ovom tehnikom se odlično čuva gustina kose u donatorskom području i njen estetski izgled. Transplantacija kose ne ostavlja tragove ili ožiljke koji bi ukazivali na operaciju. Rezultati dobijeni od pacijenta su prirodni, tako da nije moguće razlikovati originalnu dlaku na vlasištu i kosu koja je implantirana tokom operacije. Za više informacija o transplantaciji kose i metodama posetite opadanje kose i transplantacija kose.
Cene i ponudu naših usluga možete pogledati na cenovnik.
×

Kontaktirajte nas.