Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je medicinska tehnika ubacivanja različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u slojeve kože i potkožno tkivo. mezoterapija se koristi duže od pola veka za terapiju bola, sportskih povreda, degenerativnih oboljenja, a u poslednje vreme sve više nalazi primenu u estetskoj medicini.

Bore na licu, opuštena i dehidrirana koža lica, vrata, ruku i dekoltea, poremećaj pigmentacije, sprečavanje gubitka kose, uklanjanje fleka, akni, ublažavanje ožiljaka i još mnogi estetski problemi sa kojima se mezoterapija uspešno bori. Takođe, predstavlja odličan izbor ako ste rešili da se oslobodite lokalizovanih masnih naslaga i najupornijih i najdebljih naslaga celulita.

Ovu metodu lečenja mogu da praktikuju isključivo lekari usko specijalizovani za primenu mezoterapije. Pre nego što počnete sa lečenjem trebalo bi da proverite opštu krvnu sliku i stanje organizma, naglasite doktoru ako patite od nekog zdravstvenog poremećaja, da li pijete antibiotike ili neke druge lekove. Preporuka je da se sedam dana pre tretmana prekine uzimanje aspirina i srodnih lekova. Tek kad stekne jasnu sliku o vama, terapeut zna kakav mezoterapijski koktel će vam odgovarati, jer se on pravi za svakog pacijenta posebno. I to u odnosu na godine, pol, težinu i problem zbog kojeg se neko uopšte odlučuje na ovaj tretman.

Treba da znate da mezoterapija nije predviđena za smanjenje telesne težine, već za uklanjanje masnih naslaga i celulita koji ne reaguju na dijete i redovno vežbanje.

×

Kontaktirajte nas.