Nega problematične kože

Dosta ljudi pati od nečiste kože, na čijoj su površini vidljivi procesi upale u vidu bubuljica ili akni. Na ta oboljenja mogu uticati razni faktori u današnje vreme, kao što su nezdrava okolina, zagađenost, loša higijena, kvalitet života i ishrane, kao i svakodnevni stres. Ranije se ovo najviše odnosilo na tinejdžere, na pubertet, ali sada više nema pravila, sve je više odraslih koji se suočavaju sa ovim problemom.

Upalni procesi nastaju usled hormonskih promena, gde se kod muškarca povećava nivo sinteze androgena, a kod žena opada nivo estrogena. Na ovu pojavu utiču lekovi, kao i kozmetički proizvodi koji se koriste. U tom procesu dolazi do zadebljanja i ljuštenja mrtvih ćelija, gde se stvaraju grudvice i pravi se čep koji zatvara pore.

Ne dozvolite da pogoršate svoje stanje ukoliko imate problem, već održavajte redovno higijenu i steknite svoje jutarnje i večernje rutine prilikom pranja, umivanja i slično…

Ukoliko ste već pokušali sa određenim tretmanima i nije dalo rezultata, obavezno se obratite dermatologu i ne gubite vreme i novac. Opredelite se za stručni pregled našeg stručnog osoblja, a mi ćemo Vam predložiti dalje korake i tretmane za lečenje i oporavak. I za kraj teksta da naglasimo da u današnje moderno doba svaki problem sa aknama može biti izlečen i saniran.

×

Kontaktirajte nas.