Nega kože zimi

Koža je tokom zime izložena hladnom vremenu i neprijatnostima koje vetrovi, padavine i smrzavanje donose.
Zimi koža zahteva dodatnu i specifičnu negu kako ne bi došlo do iritacije i oštećenja. Negujte kožu zimi, naročito lice, kako biste sveži i mladoliki dočekali proleće.
Nega kože zimi se razlikuje od nege tokom leta. Dok ostatak tela možete zaštiti toplom odećom, lice je sve vreme izloženo naletima vetra, hladnom vazduhu, snegu i kiši.
Pored niskih temperatura, na isušivanje kože Vašeg lica utiče i veštački zagrejan vazduh u prostorijama.

Nega lica

Isušeno lice zateže, pecka, svrbi, ljušti se, a često se pojavljuje i crvenilo. Lagane preparate koje ste koristili za vreme letnjeg perioda odložite i naoružajte se masnijim kremama, losionima bez alkohola, kremastim gelovima za umivanje, pilinzima.
Ne budite lenji i pre spavanje namažite kremu za noćnu negu lica kako bi Vaše lice ujutru bilo nahranjeno i hidrirano.
Što se tiče umivanja, ne preporučuje se vruća voda već mlaka ili hladna. Ukoliko svom telu pružite vruću kupku ili tuširanje, namažite ga hranljivom kremom ili uljem nakon kupanja.

Nega usana

Usne su veoma tanke i nežne i mogu se tokom zime oštetiti više nego ostatak lica.
Gledajte da u zimskom periodu ne oblizujete i ne grickate usne.
U svakoj prodavnici i apoteci možete kupiti balzam za hidrataciju usana. Ne preporučuje se da radite piling usana tokom zime. Što se tiče balzama koji se kupuju i nisu skupi, preporučuju se oni na bazi meda, jojobe, aloje i drugi.

Nega ruku

Kako se ruke najčešće peru, najviše se isušuju. Neka sapun bude što kremastiji ili prirodan. Idealno je prati ruke mlakom vodom. Vrelu i hladnu vodu izbegavajte.
Kreme za hidrataciju ruku su naročito neophodne u zimskom periodu. Što je krema masnija, to je bolja. Ruke možete mazati i uljem.
Uradite jedanput nedeljno piling ruku. Napravite smesu od sode-bikarbone i limuna, utrljajte i odstavite da odstoji par minuta, a potom operite ruke.

I na kraju, važno je da zapamtite ovo.
Kada izlazite napolje, glavu kapa čuva, šal vrat i dekolte, a ruke rukavice.

×

Kontaktirajte nas.