Mezoterapija

Mezoterapija je procedura kojom se postiže podmlađivanje kože, odnosno redukovanje znakova starenja kože kao što su bore, suva i opuštena koža. Može se koristiti samostalno ili zajedno sa drugim estetskim procedurama, počev već od 30-e godine.  Podrazumeva ubrizgavanje mezoterapijskih koktela u srednji sloj kože, koji sadrže regenerativne supstance kao što su hijaluronska kiselina, kompleks vitamina i aminokiselina koji stimulišu ćelijski metabolizam i podstiču rejuvenaciju odnosno podmlađivanje kože. Koncetracija i izbor sastojaka zavisi od stanja kože i dermatolog je određuje individualno za svakog pacijenta. Za postizanje efekta je obično potrebno 4-15 tretmana, zavisno od prethodnog stanja kože i regije koja se tretira, a kao rezultat se može očekivati poboljšan izgled kože.   mezoterapija, podmladjivanje koze, podmladjivanje lica.   Mezolift(nehirurški lifting kože) je procedura kojom se u kožu ubrizgava koktel koji sadrži hijaluronsku kiselinu koja u koži vezuje vodu i intenzivno hidrira kožu, polilaktičnu kiselinu koja ima snažan regenerativni efekat kao i specifičnu količinu Botulinum toksina koji ima efekat  opuštanja mišića i ispravljanja bora na koži. Zahvaljujući i dodatim vitaminima, mikroelementima, aminokiselinama, koktel brzo i efikasno regeneriše kožu, popravlja elastičnosti i tonus i redukuje bore.

Priprema za mezoterapiju

Nije potrebna posebna priprema za samu proceduru. Ne bi trebalo koristiti Acetilsalicilnu kiselinu (Aspirin) 3 dana pre tretmana i 1 dan nakon tretmana. Obavestite svog dermatologa o eventualnim hroničnim bolestima ukoliko ih imate.

Izgled procedure

Sama procedura je vrlo jednostavna i gotovo bezbolna. Specijalni mezoterapijski kokteli se ubrizgavaju u kožu veoma tankom iglom na svakih 0.5-1.5 cm kože, nakon čega se primenjuje kratka masaža.

Rizici i neželjeni efekti mezoterapije

Adekvatnom tehnikom neželjeni efekti su svedeni na minimum. Bol se retko javlja i može se redukovati korišćenjem lokalnih anestetičkih krema.  Crvenilo i blag otok se može javiti neposredno nakon procedure, traju kratko i predstavljaju normalnu reakciju tkiva. Mogu se očekivati i mali podlivi na mestu ubrizgavanja koktela, češće kod osoba koje uzimaju Aspirin. U retkim situacijama se može javiti alergijska reakcija na neki od sastojaka koktela, koju će dermatolog koji radi proceduru adekvatno zbrinuti.

Prednosti  mezoterapije

  • To je prirodan, neinvazivan metod podmlađivanja kože
  • Koža dobija vitamine, hijaluronsku kiselinu i hranljive sastojke koji joj nedostaju
  • Koža postaje glatka i hidrirana
  • Efekat je brz i dugotrajan
  • Sitne bore nestaju, duboke bore se manje vide.

Mezoterapija lica

Nakon duge i hladne zime, suvog vazduha u zatvorenim i zagrejanim prostorima, koža našeg lica je suva i dehidrirana. Takva koža je sklonija stvaranju bora. Mezoterapijskom iglicom, dermapenom i dermarolerom unosimo pod kožu mezo-koktele. To su kokteli hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i antioksidanasa koji utiču na boju, strukturu i hidriranost kože. U našoj orginaciji radimo sa prestižnim španskim i francuskim koktelima.

Mezoterapija tela

Duga zima, masna i kalorična hrana, smanjeno kretanje i trudnoća, mogu dovesti do nagomilavanja masnih naslaga i celulita. Zato je tu mezoterapija tela! Prilikom ove procedure, specijalnom, tankom iglom, direktno u masne naslage i celulit, unosi se koktel aktivnih supstanci. Ove aktivne supstance, pored toga što doprinose smanjenju kilaže i detoksikacije tela, takođe, utiču na smanjenje obima, baš na željenim mestima! Doza koktela i broj potrebnih tretmana je individualan.

Mezoterapija kose

Mezoterapija rolerom i dermapenom sprečava rani gubitak kose, podstiče rast nove kao i poboljšanje kvaliteta postojeće kose.

Kako tretman izgleda?

Tretman mezoterapije kose je veoma jednostavan i brz. Iglicama, rolerom ili dermapenom u kožu glave se unosi preparat. Taj preparat je kombinacija aminokiselina, koenzima, lekovitih koktela i hijaluronske kiseline koja je prirodni sastojak ljudske kože. Zahvaljujući visoko efikasnim ekstraktima jača se folikul dlake, stimuliše njegova funkcija i podstiče rast dlake. Kao rezultat dobijamo regenerisanu i revitalizovanu kosu. Potrebno je uraditi od šest do deset tretmana. Svakom pacijentu se pristupa individualno i zavisi od obima proređenosti kose. Tretman se koristi i kao dopuna za održavanje transplantirane kose. Cene naših usluga možete pogledati na cenovnik.  
×

Kontaktirajte nas.