Kako se rešiti celulita?

Ovo je pitanje koje sebi postavlja većina žena, jer je veliki broj onih koji ga imaju, a znatno je manji broj žena koje mogu sa ponosom da kažu da nigde na svom telu nemaju celulit. Ako ste jedna od njih koja se bori sa ovim problemom, onda svakako niste obožavalac letnjih sezona i kupaćih kostima, pošto su najizraženiji delovi tela gde se celulit može videti butine, zadnjica i stomak.

Šta je to celulit?

Celulit je raspoređen ispod kože i to je sloj masnih naslaga koji se ispoljava u vidu neravnina i ispupčina na koži i svakako da nimalo nije lepo za oko, neki idealan opis bi bio, kao što ga većina i naziva, kao pomorandžina kora. Celutit može da dobije apsolutno svako, kako žene, tako isto i muškarci, ali u mnogo manjoj meri. Najčešće se javlja kod gojaznih osoba, osobe koje su naglo smršale, ali se isto tako dešava i kod mršavih osoba. Koža kod muškaraca je nešto deblja, pa i da imaju celulit, on neće biti vidljiv kao kod žena, samim tim je i to jedan od razloga što je kod žena taj problem mnogo izraženiji. Ostali uzroci pojave celulita mogu biti i način života, loša ishrana ili nasleđeno od ranijih predaka…

Celulit ne spada u bolest, ne možemo ga naziva tako, ali svakako jeste jedna vrsta zdravstvenog problema, čim se pojavio i čim je vidljiv na koži, znači da ipak nije sve kako treba. Često zna da utiče na samopouzdanje kod osobe koja ima izraženi celulit i samim tim to sa sobom povlači gomilu nekih drugih stvari.

Verovatno je svako od vas pokušao da se reši celulita na razne načine, često možemo videti i razne reklame za lečenje celulita u vidu krema, gelova i drugih kozmetičkih proizvoda. Tu su zatim i mnoge masaže sa raznim metodama među kojima je najpoznatija anticelulit masaža, kao i veliki broj vežba koje možete raditi kući ili kod obučenih trenera.

Kada je borba sa celulitom u pitanju, svakako ne odustajte, pokušajte na razne načine da se rešite problema, jer tako samo možete poboljšati svoje životne navike i zdravstveno stanje.

×

Kontaktirajte nas.