Dermatolog ili kozmetičar?

Danas kada nam je sve dostupno putem interneta, tražimo razna rešenja i pretražujemo kada imamo neki problem, a nismo ni svesni da tako možemo upasti u jednu veliku zamku. Iskačuće reklame su svuda gde surfujemo, razni pompezni naslovi u vidu “Vrhunski tretmani”, “Profesionalno i efikasno”, “Zdrava i blistava koža”, ali u startu moramo da vas upozorimo da nije baš sve tako sjajno.

Ljudi najčešće greše pri odluci da li da se odluče za dermatologa ili kozmetičara. Kozmetičar im deluje kao možda jefitnija, manje bolna varijanta, a i lakša za lečenje ili primena, pošto ćete u većini slučaja samo dobiti određene kreme za upotrebu na oštećenoj koži. Ali morate bitni svesni da to jako često nije dovoljno, da nema razloga da zaobilazite usluge dermatologa kada je to neophodno. Stručni saveti i lečenje se ne mogu meriti ni sa čim.

U praksi, to može da se kaže ovako, dermatolog dijagnostikuje oboljenje i leči tretmani ili operacijom (uklanjanjem) u zavisnosti od potrebe. Tek nakon tretmana ili intervencije, dermatolog može da preporuči kozmetičara, kako bi nastavio sa tretmanima za oporavak kože nakon intervencije (u vidu mazanja kremom) i oporavku kože.

Pažljivo napravite svoj izbor i kome ćete se obratiti ukoliko imate potrebe za intervencijom dermatologa. Mi stojimo na raspolaganju za sva pitanja ili nedoumice. Budite slobodni da nas kontaktirate.

 

×

Kontaktirajte nas.