Botoks i hijaluronski fileri

Botoks ili botulinski toksin se već oko dve decenije upotrebljava u medicini u relativno malim dozama kao lek za opuštanje mišića, uglavnom kod pacijenata sa bolnim grčevima. Međutim, botoks ima mnogo veću popularnost i upotrebljivost u kozmetologiji kao sredstvo koje se koristi za ulepšavanje lica, odnosno za zatezanje lica. 

U estetskoj dermatologiji u eri ekspanzije terapijskih neinvazivnih procedura hijaluronski fileri i upotreba hijaluronske kiseline su imperativ zdrave, negovane kože bez bora i drugih nepravilnosti . Razlog leži u prirodnoj strukturi kože koja godinama svoju jedrinu, mladolikost  održava na račun molekula hijalurona koji je njen sastavni deo. Zato mala neinvazivna intervencija u trajanju od sat vremena uz pomoć specijalno dizajniranih punjača, dovela je do prave revolucije u estetskoj medicini.

 

botoks, botox, hijaluronski fileri, zatezanje lica

 

KAKO DELUJU HIJALURONSKI FILERI?

Obnavljanje hijalurona duži vremenski period se održava hidriranost tkiva što je i osnovna fiziološka uloga ove supstance, a koža nakon aplikacije postaje:

  • hidrirana,
  • elastična,
  • čvršća,
  • dobija volumen i
  • bore su popunjene.

Zahvaljući svom velikom potencijalu u volumenizaciji na račun vezivanja molekula vode svoju primenu su našli i u rešavanju drugih strukturalnih problema na licu i telu . Tako da je polje upotrebe ovih punjača prošireno i kod rešavanja sličnih problema, ali i ostvarenju mnogih potajnih želja, uz praćenje trendova u proporcijama u estetici lica:

  • konturiranje obraza i jagodica,
  • konturiranje i popunjavanje usana,
  • konturiranje vilične kosti i brade,
  • nadoknada izgubljenog volumena u središnjem masivu lica,
  • popunjavanje ožiljaka.

Uz konsultaciju našeg stručnog tima zakažite pregled i saznajte da li je botoks tretman namenjen vama kao i o samim tehnikama aplikovanja i svim kontraindikacijama jer su ovo procedure kod kojih se neguje indivualni pristup.

BOTOKS

Botulinum toxin je jedna od najprimenjivanijih procedura u estetsjkoj dermatologiji i hirurgiji. Botoks je trenutno ubedljivo najpopularniji antiage tretman. U proceduri od 15 minuta uz pomoć par uboda u precizno markiranim tačkama nakon aplikacije rešićete problem svojih mimičnih bora. Dostupni preparati ovog toksina se godinama unazad primenjuju u rešavanju velikog broja medicinskih indikacija koji nisu u vezi sa estetikom, tako da na račun dugoročnog aplikovanja danas možemo da kažemo da je upotreba ”toksičnog” leka izuzetno sigurna. Međutim kao i svaki lek, neophodne su mere predostrožnosti zbog mogućih neželjenih efekata i pratećih promena koji su u našoj ordinaciji svedeni na minimum jer dobro isplanirana terapija uz uvid u meicinsku dokumentaciju pacijenta gotovo da ne postoji. Lekar će vam pre odluke o terapiji predočiti sve mere prevencije neželjenih efekata kao i pravilnom ponašanju nakon aplikacije koji su kod botoksa strogo definisani.

 

KAKO DELUJE BOTULINUM MODULATOR?

Blokiranjem sinaptičkog puta u prenošenju impulsa onemogućava se mišićna kontrakcija tako da je mišić u fazi u kojoj je toksin aktivan u relaksaciji. Obzirom da mimične bore nastaju prekomernom kontrakcijom i nabiranjem kože u trajanju od 4 meseca koliko je neophodno da toksin izgubi svije dejstvo u potpunosti budu uklonjene. Zato je botulinum toksin idealna za rešavanje bora oko očiju, između obrva i na čelu.

botoks, botox, hijaluronski fileri, zatezanje lica

Uz konsultaciju našeg stručnog tima zakažite pregled i saznajte da li je ovaj tretman namenjen vama kao i o samim tehnikama aplikovanja i svim kontraindikacijama i merama ponašanja nakon intervencije.

Cene naših usluga možete pogledati na cenovnik.

Ukoliko ste zainteresovani, više informacija o botoksu možete pronaći na opširnije.

 

HIPERHIDROZA – PREKOMERNO ZNOJENJE

Hiperhidroza ili prekomerno znojenje osim što je esteteski problem, nije dobra ni za zdravlje celog organizma. Može se ispoljiti kao posledica raznih oboljenja ali može biti i genetski nasleđena. Javlja se svuda gde se nalaze lojne žlezde ali najčešće u predelu pazuha, na dlanovima i tabanima, na čelu ali i po celom telu. Znojenje je normalna svakodnevna funkcija organizma svakog čoveka, ali ukoliko je prekomerno izaziva neprijatnost i te osobe često imaju problem i sa samopouzdanjem.

Danas se hiperhidroza tj. prekomerno znojenje rešava vrlo brzo i lako zahvaljujući botoksu. Botoks se, kao što znamo, već duže vreme koristi u medicini. Najpre za estetske potrebe a potom je našao primenu i u rešavanju određenih zdravstvenih problem kao što je ovaj. Ovo je brz i skoro bezbolan tretman. Naši lekari specijalisti najpre u toku pregleda određuju količinu botoksa koja je potrebna pacijentu, nakon toga i tačno mesto uboda. Intervenicija se započinje nanošenjem lokalnog anestetika u vidu kreme koja se aplicira na površinu kože. Nakon toga se mikroiglicama botoks unosi ispod površine kože. On deluje tako što privremeno blokira funkciju nerava što dalje utiče na stimulaciju znojnih žlezda i smanjuje njihovo lučenje.

Ovaj tretman beleži pozitivne efekte kod većine pacijenata i to bez nus pojava. Sam tretman traje jako kratko i skoro da je bezbolan a ponavljanje terapije zavisi od ličnog stanja pacijenta kao i do procene od strane lekara tj. specijaliste. Nakon tretmana, u prvih 24 sata, ne preporučuje se korišćenje dezodoransa ili antiprespiransa, dok kasnije ne postoji nikakva restrikcija. Obično se ova terapija za lečenje prekomernog znojenja ponavlja dva puta godišnje, osim ukoliko sami specijalisti nisu rekli drugarčije nakon pregleda.

Budite slobodni, kontaktirajte nas za dodatne informacije i zakažite konsultacije i pregled.

 

GUMMY SMILE – PREVIŠE VIDLJIVE DESNI PRI OSMEHU

Da li imate utisak da Vam se prilikom širokog osmeha previše vide desni i zbog toga često krijete svoj osmeh? Ovaj estetski problem prekomerno vidljivih desni naziva se gummy smile i česta je pojava kod pacijenata. Najčešći uzrok gummy smile-a jeste kratka gornja usna i njena hipermobilnost, kada se ona znatno više podiže pri osmehu i otkriva veći deo desni nego što bi trebalo. Smatra se da vidljivost desni treba da bude oko 2mm iznad zuba.

Danas jedan od efikasnijeg načina rešavanja ovog problema jeste botoks. Ciljanim ubrizgavanjem botoksa u gornju usnu rešavamo problem otkrivenih desni. Nakon tretmana, mišići se manje kontrahuju prilikom pokreta, usna se spušta a Vaš osmeh dobija lepši i prirodniji izgled. Sam proces, kao i većina terpija koja koristi botoks, traje jako kratko, skoro da je bezbolna a efekti su vidljivi odmah.

Kako bi izvršili porcenu Vašeg osmeha i sa preciznošću utvrdili stanje i koja količina botoksa je potrebna, zakažite termin za konsultaciju i pregled a naš tim stručnih lekara pomoćiće Vam da prevaziđete ovaj problem i ponosno vratite širok osmeh na lice kakav zaslužujete.

Cene i ponudu naših usluga možete pogledati na cenovnik.

 

 

×

Kontaktirajte nas.