Botoks i hijaluronski fileri

U estetskoj dermatologiji u eri ekspanzije terapijskih neinvazivnih procedura hijaluronski fileri i upotreba hijaluronske kiseline su imperativ zdrave, negovane kože bez bora i drugih nepravilnosti . Razlog leži u prirodnoj strukturi kože koja godinama svoju jedrinu, mladolikost  održava na račun molekula hijalurona koji je njen sastavni deo. Zato mala neinvazivna intervencija u trajanju od sat vremena uz pomoć specijalno dizajniranih punjača, dovela je do prave revolucije u estetskoj medicini.   botoks, botox, hijaluronski fileri, zatezanje lica

 

KAKO DELUJU HIJALURONSKI FILERI?

Obnavljanje hijalurona duži vremenski period se održava hidriranost tkiva što je i osnovna fiziološka uloga ove supstance, a koža nakon aplikacije postaje:
  • hidrirana,
  • elastična,
  • čvršća,
  • dobija volumen i
  • bore su popunjene.
Zahvaljući svom velikom potencijalu u volumenizaciji na račun vezivanja molekula vode svoju primenu su našli i u rešavanju drugih strukturalnih problema na licu i telu . Tako da je polje upotrebe ovih punjača prošireno i kod rešavanja sličnih problema, ali i ostvarenju mnogih potajnih želja, uz praćenje trendova u proporcijama u estetici lica:
  • konturiranje obraza i jagodica,
  • konturiranje i popunjavanje usana,
  • konturiranje vilične kosti i brade,
  • nadoknada izgubljenog volumena u središnjem masivu lica,
  • popunjavanje ožiljaka.
Uz konsultaciju našeg stručnog tima zakažite pregled i saznajte da li je botoks tretman namenjen vama kao i o samim tehnikama aplikovanja i svim kontraindikacijama jer su ovo procedure kod kojih se neguje indivualni pristup.

BOTOKS

Botulinum toxin je jedna od najprimenjivanijih procedura u estetsjkoj dermatologiji i hirurgiji. Botoks je trenutno ubedljivo najpopularniji antiage tretman. U proceduri od 15 minuta uz pomoć par uboda u precizno markiranim tačkama nakon aplikacije rešićete problem svojih mimičnih bora. Dostupni preparati ovog toksina se godinama unazad primenjuju u rešavanju velikog broja medicinskih indikacija koji nisu u vezi sa estetikom, tako da na račun dugoročnog aplikovanja danas možemo da kažemo da je upotreba ”toksičnog” leka izuzetno sigurna. Međutim kao i svaki lek, neophodne su mere predostrožnosti zbog mogućih neželjenih efekata i pratećih promena koji su u našoj ordinaciji svedeni na minimum jer dobro isplanirana terapija uz uvid u meicinsku dokumentaciju pacijenta gotovo da ne postoji. Lekar će vam pre odluke o terapiji predočiti sve mere prevencije neželjenih efekata kao i pravilnom ponašanju nakon aplikacije koji su kod botoksa strogo definisani.  

KAKO DELUJE BOTULINUM MODULATOR?

Blokiranjem sinaptičkog puta u prenošenju impulsa onemogućava se mišićna kontrakcija tako da je mišić u fazi u kojoj je toksin aktivan u relaksaciji. Obzirom da mimične bore nastaju prekomernom kontrakcijom i nabiranjem kože u trajanju od 4 meseca koliko je neophodno da toksin izgubi svije dejstvo u potpunosti budu uklonjene. Zato je botulinum toksin idealna za rešavanje bora oko očiju, između obrva i na čelu.

botoks, botox, hijaluronski fileri, zatezanje lica

Uz konsultaciju našeg stručnog tima zakažite pregled i saznajte da li je ovaj tretman namenjen vama kao i o samim tehnikama aplikovanja i svim kontraindikacijama i merama ponašanja nakon intervencije.

×

Kontaktirajte nas.