Mezoterapija

Mezoterapija je procedura kojom se postiže podmlađivanje kože, odnosno redukovanje znakova starenja kože kao što su bore, suva i opuštena koža. Može se koristiti samostalno ili zajedno sa drugim estetskim procedurama, počev već od 30-e godine.  Podrazumeva ubrizgavanje mezoterapijskih koktela u srednji sloj kože, koji sadrže regenerativne supstance kao što su hijaluronska kiselina, kompleks vitamina i aminokiselina koji stimulišu ćelijski metabolizam i podstiču rejuvenaciju odnosno podmlađivanje kože. Koncetracija i izbor sastojaka zavisi od stanja kože i dermatolog je određuje individualno za svakog pacijenta. Za postizanje efekta je obično potrebno 4-15 tretmana, zavisno od prethodnog stanja kože i regije koja se tretira, a kao rezultat se može očekivati poboljšan izgled kože: koža izgleda sveže i zategnuto, sitne bore se ne vide, a dublje bore su redukovane.Mezolift (nehirurški lifting kože) je procedura kojom se u kožu ubrizgava koktel koji sadrži hijaluronsku kiselinu koja u koži vezuje vodu i intenzivno hidrira kožu, polilaktičnu kiselinu koja ima snažan regenerativni efekat kao i specifičnu količinu Botulinum toksina koji ima efekat  opuštanja mišića i ispravljanja bora na koži. Zahvaljujući i dodatim vitaminima, mikroelementima, aminokiselinama, koktel brzo i efikasno regeneriše kožu, popravlja elastičnosti i tonus i redukuje bore.

Priprema za mezoterapiju

Nije potrebna posebna priprema za samu proceduru. Ne bi trebalo koristiti Acetilsalicilnu kiselinu (Aspirin) 3 dana pre tretmana i 1 dan nakon tretmana. Obavestite svog dermatologa o eventualnim hroničnim bolestima ukoliko ih imate.

Izgled procedure

Sama procedura je vrlo jednostavna i gotovo bezbolna. Specijalni mezoterapijski kokteli se ubrizgavaju u kožu veoma tankom iglom na svakih 0.5-1.5 cm kože, nakon čega se primenjuje kratka masaža.

Rizici i neželjeni efekti mezoterapije

Adekvatnom tehnikom neželjeni efekti su svedeni na minimum. Bol se retko javlja i može se redukovati korišćenjem lokalnih anestetičkih krema.  Crvenilo i blag otok se može javiti neposredno nakon procedure, traju kratko i predstavljaju normalnu reakciju tkiva. Mogu se očekivati i mali podlivi na mestu ubrizgavanja koktela, češće kod osoba koje uzimaju Aspirin.U retkim situacijama se može javiti alergijska reakcija na neki od sastojaka koktela, koju će dermatolog koji radi proceduru adekvatno zbrinuti.

Prednosti  mezoterapije

  • To je prirodan, neinvazivan metod podmlađivanja kože
  • Koža dobija vitamine, hijaluronsku kiselinu i hranljive sastojke koji joj nedostaju
  • Koža postaje glatka i hidrirana
  • Efekat je brz i dugotrajan
  • Sitne bore nestaju, duboke bore se manje vide.
 

Mezoterapija lica

Nakon duge i hladne zime, suvog vazduha u zatvorenim i zagrejanim prostorima, koža našeg lica je suva i dehidrirana. Takva koža je sklonija stvaranju bora.Mezoterapijskom iglicom, dermapenom i dermarolerom unosimo pod kožu mezo-koktele.To su kokteli hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i antioksidanasa koji utiču na boju, strukturu i hidriranost kože.U našoj orginaciji radimo sa prestižnim španskim i francuskim koktelima.

Mezoterapija tela

Duga zima, masna i kalorična hrana, smanjeno kretanje i trudnoća, mogu dovesti do nagomilavanja masnih naslaga i celulita.Zato je tu mezoterapija tela!Prilikom ove procedure, specijalnom, tankom iglom, direktno u masne naslage i celulit, unosi se koktel aktivnih supstanci.Ove aktivne supstance, pored toga što doprinose smanjenju kilaže i detoksikacije tela, takođe, utiču na smanjenje obima, baš na željenim mestima!Doza koktela i broj potrebnih tretmana je individualan.

Mezoterapija vlasišta

Mezoterapija rolerom i dermapenom sprečava rani gubitak kose, podstiče rast nove kao i poboljšanje kvaliteta postojeće kose.

Kako tretman izgleda?

Tretman mezoterapije vlasišta je veoma jednostavan i brz. Iglicama, rolerom ili dermapenom u kožu glave se unosi preparat. Taj preparat je kombinacija aminokiselina, koenzima, lekovitih koktela i hijaluronske kiseline koja je prirodni sastojak ljudske kože.Zahvaljujući visoko efikasnim ekstraktima jača se folikul dlake, stimuliše njegova funkcija i podstiče rast dlake. Kao rezultat dobijamo regenerisanu i revitalizovanu kosu.Potrebno je uraditi od šest do deset tretmana. Svakom pacijentu se pristupa individualno i zavisi od obima proređenosti kose.Tretman se koristi i kao dopuna za održavanje transplantirane kose.
×

Kontaktirajte nas.